Quantcast
Channel: Filateliasta ja keräilystä
Viewing all 171 articles
Browse latest View live

Suomalaisia postimerkkikerhoja: Heinolan Postimerkkikerho

$
0
0
Heinolan Postimerkkikerho ry perustettiin vuonna 1965, joten yhdistyksellä oli hiljattain 50-vuotisjuhlat. Heinolan seurakuntatalolla kokoontuva postimerkkikerho on ollut ahkera omakuvapostimerkkien julkaisija, sillä merkkejä on julkaistu lähes vuosittain. Ensimmäisten omakuvapostimerkkien aiheena vuonna 2007 olivat Heinolan rautatiesilta ja Tähtisilta. Heinolan Postimerkkikerhon toiminnasta kiinnostuneiden kannattaa tutustua kerhon kotisivuihin osoitteessa www.heinolanpostimerkkikerho.fi.

Lähde:
Heinolan Postimerkkikerho ry, http://www.heinolanpostimerkkikerho.fi/Aikuiset_kerhotoiminta ja http://www.heinolanpostimerkkikerho.fi/Historia (18.4.2016)

Filateelisia lyhenteitä: FIP

$
0
0
FIP on kansainvälinen filatelistiliitto, joka kokoaa eri maanosien ja eri maiden filatelistiliitot yhteen. Lyhenne tulee liiton ranskankielisestä nimestä. Kansainvälisen filatelistiliiton toimintaan voi tutustua osoitteessa www.f-i-p.ch.

Suomen Antiikkikauppiaiden kotisivut

$
0
0
Suomen Antiikkikauppiaat ry:n kotisivut löytyvät osoitteesta www.suomenantiikkikauppiaat.fi. Antiikkia keräävien tai siitä muuten kiinnostuneiden kannattaa tutustua sivuilla olevaan luetteloon yhdistyksen jäsenyrityksistä.

Blogi putkiradioista ja niiden keräilystä‏

$
0
0
Villen vanhat radiot -niminen blogi löytyy osoitteesta http://putkiradiot.blogspot.com. Blogi keskittyy putkiradioihin ja niiden keräilyyn. Erittäin mielenkiintoisessa blogissa on paljon kuvia vanhoista putkiradioista; kannattaa käydä katsomassa, vaikka ei radioita keräisikään.

MLP-Fanit fanittavat Marjaliisa Pitkärantaa‏

$
0
0
Suomessa on paljon Marjaliisa Pitkärannan piirtämien postikorttien ja myös hänen muun tuotantonsa keräilijöitä. Niinpä onkin loogista, että kyseiset keräilijät ja myös muut Pitkärannan tuotannon ystävät ovat perustaneet oman yhdistyksen: MLP-Fanit ry.

Marjaliisa Pitkäranta (1941-2003) tunnetaan postikorttiensa lisäksi muun muassa oppikirjojen ja satukirjojen kuvittajana. Itselleni janakkalalaisena on jäänyt parhaiten mieleen hänen Turengin rautatieasemasta piirtämänsä postikortti.

Lähde ja lisää tietoa aiheesta:
MLP-Fanit ry, http://www.mlp-fanit.fi (20.4.2016)

Finlandia 2017 Tampereella 24.-28.5.2017‏

$
0
0
Tampereella 24.-28. toukokuuta 2017 järjestettävä kansainvälinen Finlandia 2017 -postimerkkinäyttely tulee olemaan suurta filatelian juhlaa. Edellisestä näin suuresta näyttelystä Suomessa on kulunut jo yli 20 vuotta. Näyttelyn ensimmäisen päivän (keskiviikko 24.5.) pääsymaksu on kymmenen euroa, muina päivinä on ilmainen sisäänpääsy.

Lähde ja lisää tietoa näyttelystä:
www.finlandia2017.fi (21.4.2016)

Mihin menet postimerkkeily?

$
0
0
Pelkään, että postimerkkeily on hiipuva harrastus. Ainakin järjestäytyneiden filatelistien keski-ikä on käsittääkseni koko ajan nousussa. Tämä ei välttämättä päde kaikkialla maailmassa, mutta ainakin meillä Suomessa.

Mitä sitten voisimme tehdä?

Lelukaupoissa on myynnissä paljon erilaisia keräilykortteja, joten keräily itsessään ei ole katoamassa. Ehkä voisimme yrittää saada postimerkkipakkauksia vastaavalla tavalla myyntiin lelukauppoihin. Pakkauksissa pitää olla ns. kiiltokuvamerkkejä; niitä nykyaikaisia postimerkkejä, joita moni filatelisti vähättelee. Täytyy lähestyä asiaa nykynuorison näkökulmasta, ei omasta näkökulmasta.

Nuoriso viettää paljon aikaa sosiaalisessa mediassa: Google+, Facebook, Twitter, blogit, Instagram, Pinterest, jne. Kysymys kuuluukin, miksi Suomessa ei käytetä somea (some = sosiaalinen media) nykyistä enemmän postimerkkeilyharrastuksen edistämiseen ja markkinointiin. Jos jokainen somen hallitseva filatelisti osallistuisi "talkoisiin", niin postimerkkeily olisi paremmin esillä siellä, missä nykynuoriso surffaa.

Oman osuuteni yritän tehdä tämän blogin kautta. Tosin kohta tämän blogin päivittäminen loppuu, mutta uusi blogi on jo suunnitteilla.

Koko maailma -keräilystä se alkoi‏

$
0
0

Näin toteaa moni filatelisti, kun heiltä kysytään mistä heidän postimerkkeilyharrastuksensa alkoi. Suurin osa heistä on kuitenkin alun keräilyn jälkeen rajannut keräilyään ja keskittynyt esimerkiksi yhden maan postimerkkien keräämiseen; eivät kuitenkaan kaikki.

Koko maailma -keräilijöitä on myös ns. pitkän linjan filatelisteissa. He haluavat oppia koko ajan uutta eri maista, niiden yhteiskunnasta ja historiasta, jne. Koko maailma -keräilyäkin kuitenkin yleensä rajataan.

Koko maailman postimerkit vuoteen 1940, ensimmäinen postimerkki jokaisesta maasta, koko maailman lunastusmerkit, postilähetys jokaisesta maasta, ehiöpostikortti jokaisesta maasta, koko maailman 1970-luvun postimerkit, tms. rajaus. Rajauksen voi tehdä niin kuin itselle parhaiten sopii, yhtä oikeaa tapaa ei ole olemassa.

Mitä jos aloittaisit koko maailma -keräilyn?

Oulun Numismaattisen Kerhon kotisivut

$
0
0
Oulun Numismaattinen Kerho ry:n kotisivut löytyvät osoitteesta www.oulunnumismaatikot.fi. Sivuilla on laaja numismaatikon tietopankki, johon kaikkien numismatiikasta kiinnostuneiden kannattaa tutustua.

Ala-Satakunnan Keräilijöiden kotisivut

$
0
0
Ala-Satakunnan Keräilijät ry:n kotisivut löytyvät osoitteesta http://alasatakunnankerailijat.com. Suomessa ei ole kovin monta keräilyyn laaja-alaisesti keskittyvää yhdistystä, vaan yleensä järjestöjen toiminta kohdistuu johonkin tiettyyn keräilyn osa-alueeseen. On hienoa, että on olemassa yhdistyksiä kuten Ala-Satakunnan Keräilijät.

Kiitos teille blogini lukijat!

$
0
0
Noin neljän vuoden ja 200 blogitekstin jälkeen tämän blogin ylläpito loppuu. On aika kiittää teitä kaikkia, jotka olette blogissani vierailleet! En kuitenkaan poista tätä blogia, vaan se on edelleen luettavissa.

Uudet blogini tulevat nimiensä mukaisesti keskittymään postihistoriaan ja nuorisofilateliaan. Postihistorian maailma -blogin löydätte osoitteesta http://postihistoria.blogspot.com. Nuorisofilatelia nousuun! -blogin löydätte puolestaan osoitteesta http://nuorisofilatelia.blogspot.com.

Viewing all 171 articles
Browse latest View live